Epona Spanyol Lovasiskola OKJ-s képzése

Az Epona Spanyol Lovasiskola lovasai 2007 óta Lótenyésztő (mai nevén Lovász) és Belovagló szakmát szerezhetnek.
2012 óta végzett Lótenyésztőink/Lovászaink számára lehetőség nyílik a Testnevelési Egyetemmel együttműködve középfokú edzői képesítést szerezni, akár már a Belovagló évvel párhuzamosan.
Így képzésünk 3 éves: 2 év Lovász szakma, 1 év a ráépülő Belovagló szakma.
A Belovagló év alatt érettségivel rendelkező tanulóink megkezdhetik a Testnevelési egyetem Középfokú edzői képzését, amely jelenleg másfél éves.
Az OKJ-s képzésünk nappali rendszerű. A 2 éves lovász szakmának 4 modulja van: Lovaglás, Fogathajtás, Tartás-Takarmányozás és Tenyésztés.
Tanulóink először második év végén szakvizsgán bizonyítják tudásukat. Elméletben, gyakorlatban, emelt szintű idomító lovaglásban és alapfokú fogathajtásban.
A Lovász szakmára ráépülő szakma a Belovagló, amely 1 éves képzés. Ezen utolsó évben lovasaink elmélyülhetnek a fiatal lovak kiképzésének tudományában és a magasabb szintű idomító munkában, alap szintű ugró munkában.
Harmadik és végén tehát Belovagló szakvizsgát tesznek, szintén elméletből, gyakorlatból, díjugratásból és emelt szintű idomító lovaglásból.
A szakvizsgákon független szakmai bizottság vizsgáztatja tanulóinkat, akik évről évre kimagasló eredményeikkel bizonyítják képzésünk hatékonyságát.
Tanulóinknak az iskola 60 lóból álló ménese biztosítja a gyakorlatszerzési lehetőséget. Ebből a lóállományból több mint 30 magasan képzett mén áll rendelkezésükre,hogy elmélyülhessenek a magas szintű idomító munkában.
A gyakorlati oktatást Borsó Ágnes és Borsó Dorottya végzi, spanyol edzőkkel és jól képzett segédedzőkkel kiegészítve. Az elméleti oktatásért felelős Jónás Melinda.
Ménesünkben a tanulóknak lehetősége nyílik a magas szintű lovastudás megszerzése mellett tenyésztésben, lótartásban és fiatal lovak képzésében is gyakorlatot szerezni. Tudásukat színvonalas bemutatókon kamatoztathatják már belovagló éveik alatt.
Célunk, hogy hazánk lovaséletét jól képzett szakemberekkel bővítsük, a lovaskultúránkat népszerűsítsük, és igényesen kiválasztott, világhírű ménesből származó vérvonalakkal a hazai lóállományt gazdagítsuk.
Intézményünk ötödikként csatlakozik, ahhoz a négy európai iskolához, ahol zárt oktatási rendszerben, magasan képzett lóállományt rendelkezésre állítva zajlik a lovas szakemberek képzése.
Az évek során végzett tanulóink hazánkban és európaszerte öregbítik iskolánk hírnevét, ennek és kiterjedt kapcsolatrendszerünknek köszönhetően végzett lovasainknak rengeteg lehetősége nyílik az elhelyezkedésre, hogy a lovas társadalom megbecsült tagjává válhassanak.

Iskolánkban tandíj nincs.

Felvételi követelmény:

– 16 és 23 éves kor között lehet hozzánk jelentkezni, abban az esetben, ha nem rendelkezik még szakmai végzettséggel.
– középszintű lovas tudás (biztos idomító ülés, a lovat kell tudni támaszkodtatni mindhárom jármódban, alap fogalmak és patanyom figurák ismerete)

Jelentkezés:

– A felvételi minden év április végén van, melyre egy fényképes önéletrajz beküldésével lehet jelentkezni (lehetőleg legkésőbb április első hetéig). Az önéletrajzban szerepeljenek a jelentkező iskolai tanulmányai, esetleges nyelvtudás egyéb ismeretek, eddigi lovas tapasztalatai/tanulmányai és egy rövid ismertetés a lovas szakmával kapcsolatos jövőbeni elképzeléseiről és, hogy miért szeretne hozzánk csatlakozni.

A következő e-mail címre:

epona.spanyol.lovasiskola@gmail.com

vagy

epona@t-online.hu

A képzéssel kapcsolatban bármilyen felmerülő kérdés esetén a következő elérhetőségeken is szívesen adunk felvilágosítást:

Borsó Ágnes: +36 30 9 832 533
Borsó Dorottya: + 36 30 9 857 470

A képeket készítette: Medve Daniella