⚜️Iskolánk tanárai⚜️
Az Epona két szakmai képzést biztosít tanuólinak:
Gazda – Lovász és Sportedző (Lovasedző) – Sportszervező szakokat.

Képzésünk erősen gyakorlatorientált, immáron több mint 15 éve igyekszünk tartani a magas színvonalat, melyet nem csupán kiváló minőségű lóállományunk határoz meg, hanem tanári csapatunk is, akik elméleti tudásukat szakmájukban szerzett egyéni teljesítményeikkel támasztják alá, így biztosítva tanulóink számára a legprofibb szakmai alapokat tanulmányaik során.

Az iskolát a Borsó család alapította,
⚜️Borsó Béla ⚜️fenntartói feladaitai mellett a Magyar Lovasszövetség Edzői és Oktatói Bizottságának tagjaként tevékenykedik, széleskörű szakmai, történelmi és gazdasági ismereteivel gazdagítja iskolánt tudástárát.
⚜️Borsó Ilona ⚜️az iskola gazdasági,műszaki és techniakai vezetőjekènt tevékenykedik.

⚜️ Kövy András Gábor⚜️ – szakmai elméleti és gyakorlati tanárunk
-a magyar lovasélet egy meghatározó alakja, válogatott versenyzői múltja mellett több könyvet írt. Számos tanítványa szerepel az emelt szintű díjlovas és ugró sportban.Egyetemi docensként szaktudásával támogatja a lovas felsőoktatást minden fronton, a Magyar Lovasszövetség által kidolgozott vizsga és követelményrendszer egyik megalkotója, ellenőrző tagja.

⚜️Dr.Fonyódi Ildikó⚜️ – elméleti és gyakorlati tanárunk
– Jogász végzettsége mellett díjlovaglásban komoly versenyzői múlttal rendelkezik, a díjlovagló szakbizottság tagja, több fiatal tanítványa szerepel az emelt szintű nemzetközi díjlovas versenysportban.
Maradandó lábsérülése miatt az utóbbi években minősült parasportolóként folytatja pályafutását és mint olyan egyik fő célkitűzése az olimpiai kvótaszerzés.

⚜️Borsó Ágnes⚜️ – iskolánk alapító vezető edzője és igazgatóhelyettese.
Több éven keresztül a magyar ifi és junior díjlovagló válogatott keret tagja volt, többszörös országos bajnok korosztályában.Szerepelt több Európabajnokságon, majd több mint 23 éve neves spanyol edzőkkel továbbfejleszteve tudását képzi egészen nagydíj szintig iskolánk lovait és lovasait. Edzői végzettsége mellett Germanisztikát tanult.

⚜️Borsó Dorottya⚜️ – iskolánk alapító vezető edzője, igazgató helyettes.
Bár testvérével együtt indult a díjlovagló versenyzői úton, a versenyszellem hiányában fő érdeklődése a magasfokú idomítás és a tartás-tenyésztés határotza meg. Hosszú ídőt töltött Spanyolországban magas szintű lovas szakemberek istállóiban. Tanult rejoneadoroktól( lovas torreador) és a jerezi Királyi Spanyol Lovasiskola tanáraitól, köztük olimpiai lovasoktól, később a jerezi iskolát alapító Alvaro Domecq Romero egyik fő lovasa(Javier Ruiz)keze alatt – elsajátította a kézen idomítás és az iskolaugrások rejtelmeit. Edzői és mesterlovász végzettsége mellett külkereskedelmi felsőfokú végzettséggel rendelkezik.

⚜️Javier Ruiz Garrido⚜️ – Az iskola állandó spanyol edzője – mentora
Bár jelenleg csak időszakosan tart edzőtáborokat iskolánkban, a hosszú éves együttműködésnek és a napi kapcsolatnak köszönhetően aktív részese iskolánk életének, mind a ló- lovasképzés, mind pedig a tenyésztői munka területén.
– A jerezi Spanyol Lovasiskolában végzett és Alvaro Domecq Romero- az iskola alapítójának egyik fő lovasaként többszörös spanyol magasiskolai bajnok és nemzetközi szinten versenyez díjlovaglásban.
Zseniális lókiképző és egyike azon kevés mestereknek, aki magas szinten ötvözi a modern versenysport követelményeit a tradicionális magasiskolai ismeretekkel.

⚜️Szegleti Gergő ⚜️- iskolánk elméleti és gyakorlati tanára.
Gyógytornász végzettséggel és aktív sportolóként, profi futball játékos lévén, irányítja sportedző tanulóink humán sporttevékenységét. Fiatalos lendületével, gyógytornászként és profi sportolóként szerzett tapasztalataival remekül egészíti ki, építi be és emeli magas szintre tanulóink -lovas szakmai ismeretei mellett – az emberi testre vonatkozó ismereteket, gimnasztika, anatómia, egészségügy, elsősegély, edzéselmélet és még sok egyéb területen.

⚜️Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen magas színvonalú tanári gárdával szolgálhatjuk tanulóink fejlődését!⚜️

Alapítók

Borsó Béla
Borsó Ilona

Tulajdonosok és Iskolavezetés

Borsó Dorottya
Borsó Ágnes

Tanárok

(gyakorlat, elmélet)

Borsó Dorottya
Borsó Ágnes
Kövvy András
Dr. Fonyódi Ildikó
Szegleti Gergely

Kollégáink

Dr. Gimesi Zsolt
(állatorvos)
Kustár Adrienn
(bemutató lovas)
Frank Gedeon
(bemutató lovas)
Francisco Javier Ruiz Garrido
(spanyol edző)