Hallgatóink 2017-től már több mint tíz éve tanulhatják Magyarországon is a klasszikus iskola fortélyait a szakma legjobbjaitól. Intézményünk ötödikként csatlakozott ahhoz a négy európai iskolához (többek között a Bécsi Spanyol Lovasiskola, és a Jerezi Királyi Spanyol Lovasiskola mellett), ahol zárt oktatási rendszerben, magasan képzett világszínvonalú lóállományt rendelkezésre állítva zajlik a lovasszakemberek képzése.

A több mint egy évtized során rengeteg lovasember végzett az Epona falain belül, akik mindannyian életre szóló élményekkel, szakmai tudással és lovasemberekhez méltó tartással fejezték be tanulmányaikat.  Lovainkkal eljutottunk a Budai Vár Oroszlános Udvarába, a Papp László Sportaréna, a Nemzeti Vágta, a Lipicai ménes birtok és a Stájer Ünnepi játékok „La Margarita” című barokk operájának „színpadára”, melyet a televízión keresztül egész Európa követhetett. Természetesen az említetteken kívül hazánk minden jelentős lovas helyszínén is terjeszthettük a klasszikus kiképzés gyönyörű hagyományát, Szilvásváradtól egészen Bábolnáig.

Így nem is csoda, hogy a szári lovardánkban megtartott születésnapi ünnepségünkre a fedeles lovardába kihelyezett asztalok színültig megteltek volt és jelenlegi diákokkal, segítőkkel, akik sok esetben Európa másik feléről tértek haza.

Borsó Béla beszéde nyitotta az eseményt, amiben az „Epona család” minden tagja felé köszönetét fejezte ki, legyen az jelenlegi vagy a kezdetek kezdetekor segítő személy. Ezt követően Borsó Béláné Ica néni és Borsó Dorottya is hasonlóan melegszívű gondolatokat tolmácsolt a hallgatóságnak majd számos volt diák anekdotájával emelte az est első felének hangulatát.

A publikum az iskola történetét tekinthette meg a következő egy órában. A kivetítőn fotók segítségével meséltük el az olykor rögös, de annál boldogabb útját Magyarország háború utáni első lovasiskolájának. A vacsora végeztével pedig nem következhetett más mint a hajnalig tartó mulatság és a barátok közötti életre szóló élmények felidézése.