Az Epona Spanyol Lovasiskola Lovasaink 2007-óta Lotenyésztő és Belovagló szakmát szerezhetnek. 2012-óta végzett lótenyésztőink számára lehetőség nyílik a Testnevelési Főiskolával együttműködve középfokú edzői képesítést szerezni.

Felvételi követelmény:

-16 és 23 éves kor között lehet hozzánk jelenkezni, abban az esetben, ha még nem rendelkezik szakmai tanulmányokkal.
-Középszintű lovastudás (biztos idomító ülés, a lovat tudni kell támaszkodtatni, patanyomfigurák ismerete)

Tandíj nincs. Tanulóink számára 30 magasan képzett mén áll rendelkezésére, a gyakorlati oktatást Borsó Ágnes és Borsó Dorottya végzik, spanyol edzőkkel és jól képzett segédedzőkkel kiegészítve. Ménesünkben a tanulóknak lehetőség nyílik a magas szintű lovastudás megszerzése mellett a tenyésztésbe, lótartásba és fiatal lovak képzésében is gyakorlatot szerezni. Tudásukat színvonalas bemutatókon kamatoztathatják, már tanuló éveik alatt. Célunk, hogy hazánk lovaséletét jól képzett szakemberekkel gazdagítsuk, a lovaskultúránkat népszerűsítsük, és igényesen kiválasztott, világhírű ménesből származó vérvonalakkal a hazai lóállományt bővítsük.

– Intézményünk ötödikként csatlakozik, ahhoz a négy európai iskolához, ahol zárt oktatási rendszerben, magasan képzett lóállományt rendelkezésre állítva zajlik a lovas szakemberek képzése.

Jelentkezés:
Előzőleg e-mailen beküldött lovasönéletrajz alapján (epona@t-online.hu), telefonos egyeztetéssel

tel: Borsó Dorottya +36 30 9 857 470,
Borsó Ágnes +36 30 9832 533