Lovardánk

Lovardánk

Lovardánk Budapesttől 42 km-re található 35 hektárnyi területen, gyönyörű, erdőkkel övezett környezetben. Istállónk 35 bokszos, a fedett lovarda mellett két kültéri pálya biztosít edzési lehetőséget. Kancáinknak és csikóinknak két futóistálló és tágas legelők állnak rendelkezésére. A füves karámok és a vadregényes tereplehetőségek lovaink és lovasaink kikapcsolódását szolgálják.
Lovasaink, Edzőink

Borsó Ágnes hétszeres ifi és junior díjlovagló válogatott volt, kétszeres junior magyar bajnok. Részt vett ifi- és junior- Európa bajnokságon. Edzői végzettséggel rendelkezik, négy nyelven beszél.
Jerezi Királyi Spanyol Lovasiskola kurzusán vett részt, lovai nagydíj szintig képzettek.

Borsó Dorottya több mint fél évet töltött egy spanyol rejoneador (lovas torreador) családnál öt lovával továbbképzésen. Ez alatt az idõ alatt lehetősége volt mélyebb betekintést nyerni a spanyol lovaskultúrába. Bikaviadalok, vaquero- és tenyészversenyek, spanyol ló képzési sajátosságai stb. Jerezi Királyi Spanyol Lovasiskola kurzusán vett részt, ahol a földi idomítást és a hosszúszáras munkát is elsajátíthatta. Edzői végzettséggel rendelkezik, négy nyelven beszél.

Edzőink közé tartozik a már említett rejoneador (lovas torreador), Luis Miguel Correa, és a Királyi Spanyol Lovasiskola lovastanára, a spanyol díjlovagló válogatott csapat tagja, Ignacio Lopez. Tartott nálunk edzőtábort Jose Maria Sanchez Cobos, a spanyol lovasiskola lovastanárainak akkori vezetője.

Szoros együttműködésben vagyunk a jerezi Spanyol Lovasikola alapítójával, Alvaro Domeqc Romero-val, aki személyesen is rendszeresen ellátogat hozzánk és szakmai tanácsaival segíti munkánkat. Vendégünk volt unokaöccse Antonio Domeqc is, aki Spanyolország rejoneadorjainak élvonalában küzd a bikaviadalokon. A Domeqc istálló egyik vezető lovasa Javier Ruiz oszlopos tagja bemutatóinknak és rendszeresen segíti munkánkat a felkészülési időszakban is, lovaink és lovasaink képzését.