Fedeztetés

Fedeztetés

Ménjeinket szigorú szempontok alapján válogattuk ki Spanyolországban, több száz ló közül, azzal a céllal, hogy a magyarországi spanyol lótenyésztésnek stabil, jó minőségű alapot teremtsünk. Az általunk hazánkba hozott egyedek voltak az első tiszta vérű spanyol lovak Magyarországon, és jelenleg is csak ezen egyedek rendelkeznek honosított fedeztetési engedéllyel. Nagy felelősségünk tudatában a méneket a legjobb és legősibb tenyészetekből választottuk, törekedve arra, hogy minél több különböző vérvonal képviseltesse magát hazánkban.
Mára közreműködésünkkel több kiváló minőségű tiszta vérű spanyol kanca is érkezett az országba, 2008-tól saját kanca állománnyal is rendelkezünk.
Mivel a spanyol ló több ma létező lófajta alapjául szolgált, ezért nemesítés/vérfrissítés céljából más fajtákat is fedezhet (lipicai, lusitano stb.).

Az ibériai és dél-amerikai lótenyésztők több új fajtát is létrehoztak, melyek napjainkban már saját tenyészkönyvvel és szövetséggel rendelkeznek, ilyen a hispano-arab fajta, amely a tiszta vérű spanyol és a telivér-arab keresztezése vagy az azteca, amely a quarter horse és a tiszta vérű spanyol kombinációja. Mindkét lófajta kiváló tulajdonságokat ötvöz, és előszeretettel alkalmazzák őket bikaviadalon vagy más magas képzettségi szintet és fegyelmet igénylő tevékenységre.
Hazánkban ménjeink fedeztek lipicai, shagya-arab és telivér-arab kancákat, frízeket és félvér kancákat is, az első csikók 2005-ben születtek. A sikeres párosítások és a mének jó örökítő-képessége a kancatulajdonosok és lószeretők nagy megelégedését és lelkesedését váltotta ki, így a fedeztetések száma egyre nő.
Lóvásárlás

Az évek során kialakult szerteágazó spanyol kapcsolatrendszerünkkel, nyelvtudásunkkal és tapasztalatainkkal minden, spanyol lóvásárlás iránt komolyan érdeklődőnek állunk rendelkezésére.

Az általunk ismert neves tenyésztők, állatorvosok és lovasok (Jerezi Királyi Spanyol Lovasiskola) segítségével különböző korú, képzettségű és árkategóriájú mének és kancák megkeresése válik lehetővé. Átvállaljuk az időigényes felkutatás terhét. A lóvásárlással együtt járó teendők, mint kiutazás, hazaszállítás szervezésében is segítséget nyújthatunk, hiszen többszöri lóvásárlásunk alkalmával megbízható partnerekre tettünk szert.
Saját ménesünkben minden évben születnek csikók, kancáink és ménjeink kivétel nélkül olyan vérvonalak hordozói, melyekből több egyed is a spanyol olimpiai válogatott tagja volt , komoly sport eredményekkel rendelkezik díjlovaglásban és/vagy a jerezi Spanyol Lovasiskolában táncolt (pl: Invasor, Granadero, Osado).
Jelenleg is szolgálunk eladó kancákkal és fiatal ménekkel (lásd bővebben: eladó lovak)

Szerencsére hazai spanyol lóállományunk állandóan bővül, az itt született csikókról vagy külföldről vásárolt eladó lovakról is szolgálunk információkkal.

Tel.: Borsó Béla Ügyvezető : +36 30 943 7240