Bemutatók

Bemutatók

A spanyol ló és lovas kultúra népszerűsítése érdekében magasan képzett lovainkkal 2002-óta különböző rendezvényeken bemutatókat vállaltunk. Lovasaink Borsó Ágnes és Borsó Dorottya mellett, kívánság szerint Spanyolországból érkező rejoneador (lovas torreador) is fellépett. Bemutatóinkon a klasszikus díjlovaglás mellett a magasiskola elemeit és a spanyol lovasiskolára jellemző földi munka és hosszúszáras munka is látható. A rejoneador ezen kívül imitált bikaviadalt és Garoccha-s (hosszú lándzsa, amivel a bikát terelik) munkát is bemutat, vaquero (spanyol bikaterelő lovas) stílusban.
Eddig részt vettünk kaposvári, komáromi, szilvásváradi, bábolnai, budapesti és sok más lovasbemutatón, melyek közül az egyik legrangosabb műsor a 2005-ben a Budapest Sportarénában megrendezett Apassionata volt, melyben lovasaink voltak az egyedüli magyar résztvevők.
2006-ban nagyszabású terveket valósítottunk meg azzal, hogy az Apassionata keretein belül csak magyar szereplőkből álló show-műsort sikerült megvalósítani, amely a magyar lovaskultúra történetét mutatta be.
A műsor megálmodója és létrehozója – a Showtime Budapest és az Equiarte cégek közreműködésével- az Epona Kft., Borsó Béláné és Borsó Béla volt. A történelmi színek közül Mátyás korában és a barokk korban szerepeltek a cég spanyol lovai.

Felléptünk a Nemzeti Vágtán (2008,2009) és az OTP Világkupákon (2007, 2008, 2009).
2007-ben a Pettkó-Szandtner szakiskolával együttműködve létrehoztuk az Epona Spanyol Lovasiskolát, 2008-ban bővülő létszámú iskolánk működésének érdekében jelentősen bővítettük lóállományunkat.

2009-től régi álmunk vált valóra, amikor megkezdhettük bemutatóinkat a Budai Vár Oroszlános Udvarában, emléket állítva az itt működő Budavári Spanyol Lovasiskolának, melyet a történelem viharai elsodortak.

2010 áprilisától októberig ugyanitt, a Budai Vár Oroszlános Udvarában várunk szeretettel mindenkit egész estés bemutatóinkra.

2010. március 26-28. között az Equifesten mutatunk be Gálam?sort.
Emellett korlátozott számban nagyobb szabású rendezvényeken vállalunk bemutatókat hazánkban és külföldön egyaránt.

2012-től az Iskola megnyitja kapuit és Gálaműsorokat, Kurzusokat és Szakmai továbbképzéseket tart szári lovardájában! (bővebben lásd események,hirek címszó alatt!)

2013-ban Komáromi Lovas Színházban egy teljes estét betöltő műsorral szolgáltunk az érdeklődőknek. A Spanyol lovas kultúra Garoccha keretein belül, hosszúszáras Pas de Deux , Magasiskola, Solo, Quadrill, Pas de Deux és nem utolsó sorban a fiatal lovaink bemutatására is sor került. Az egész estét kitöltő műsorunk teltházzal büszkélkedhetett. Hortobágyi lovas napokra is meghívást kaptunk ahol Nagy Karusszelünket és Magasiskolai feladatokat láthattak a nézők. Nem utolsó sorban Fríz tenyész szemlén láthatták az Epona ménjeit.

2014-ben elvállaltunk egy külföldi meghívást, méghozzá az egyik legrégebbi és legnagyobb lipicai ménestől-Szlovéniától. A Lipicai Állami Ménes 435. évfordulójuk alkalmából egy nyíltnapot tartottak, ahol a külföldi vendéglovasok az Epona Spanyol Lovasiskola lett. Nagy érdeklődés ötvözte műsorunkat több mint 8000 ember gyűlt össze. Nemzeti Vágtán Lóidomítás mesterei címmel szerepeltünk, ahol fő szerepet kaptak magasiskola feladatok és Piaffe kézen. Év közben folyamatos bemutatókat tartottunk szári telephelyünkön, ahol nagy érdeklődéssel fogadtak minket ismét Kínából, Szlovákiából és több külföldi országból is. Az év utolsó bemutatóján Izsáki Egyesfogathajtó Világbajnokság esti show-n láthatták az Eponát.